понеделник, 11 яну 2016 г. 14:03 ч.

"Жените обвиняват"

Сексистко или расистко? Извинения в Германия след скандалните колажи!

BNews.bg

Сексистко или расистко? Извинения в Германия след скандалните колажи!

Изображението на гола бяла жена, към която посяга черна ръка, бе критикувано като сексистко и расистко.

Илюстрацията на първа страница на уикенд изданието "Зюддойче цайтунг" предизвика разгорещен спор в Германия и принуди главният редактор да се извини.

Изображението на гола бяла жена, към която посяга черна ръка, бе критикувано като сексистко и расистко. А под него е приложен цитат на психолог, който казва, че " мнозина млади мюсюлмани не могат да се държат спокойно при среща с другия пол. Всеки път това са ситуации с висок сексуален заряд. И това също създава почва за ексцесии като тези от Кьолн".

Илюстрацията бе пусната и във Фейсбук. В неделя главният редактор Волфганг Крах написа във ФБ профила си "изображението предизвика гняв и неразбиране у някои от читателите, пише Сега. Той се извинява, че рисунката на бяла жена, към чиито интимни части посяга черна ръка, внушава, че сексуалното насилие е расово предопределено и заявява, че редакцията не е целяла това внушение и се извинява, че е накърнила чувствителността на читателки и читатели.

Още една корица предизвика бурни коментари в социалните мрежи - на сп."Фокус". Става дума за фотоколаж на гола бяла жена, която прикрива бюста и интимните си части, а по тялото й има множество следи от черни ръце. Заглавието на корицата е "Жените обвиняват".

Много журналисти призоваха във Фейсбук да не се купува списанието, защото е отблъскващо секссистко и расистко. "Ние показваме всъщност какво се е случило в Кьолн", заяви главният редактор на "Фокус" Улрих Райц пред "Тагесшпигел".

Който ни упреква в расизъм и сексизъм, значи не иска да види истината, заяви той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

 • Клара Цеткина - 18:35, 8 мар

  Истината е съвсем друга! Нямало е НИКАКВИ изнасилвания, а само ханален секс, който се води като блудство съгласно НК и дори не е изневяра. Германките са били очаровани от резаните бургии, които са ги обладавали с плам за разлика от флегматичните немци с дълги бели пиишки... Толкоз! ;)

 • Незначителен - 19:37, 11 яну

  Нито "сексистко" нито "расистко" - просто, точно и гениално

 • Lol - 14:48, 11 яну

  Германците са луди, това го доказаха! Социализмът и цензурата са живи! Дори при нас това е невъзможно да се покрие! От "изнасилвания" преди няколко дни, днес се стигна до "извинения" към бежанците! Очаквано, но толкова тъжно!!!!

 • Балканджи Йово - 14:28, 11 яну

  Май ДАЕШ е трябвало повече ръце и глави да отреже! ;)

Напиши коментар

Коментари