понеделник, 25 яну 2016 г. 10:49 ч.

Не са престъпление

Европейският съд опроверга новината за забрана на кръщенетата в ЕС

BNews.bg

Европейският съд опроверга новината за забрана на кръщенетата в ЕС

До това изявление се стигна, след като слухът гръмна в социалните мрежи.

Европейският съд по правата на човека не е забранявал кръщенетата на бебета в ЕС - до това изявление се стигна, след като слухът гръмна в социалните мрежи.

Става въпрос за заглавие, че от март кръщенетата на бебетата стават незаконни в Европейския съюз. Вълната бързо заля българските и световни медии.

Италианският сайт www.ilgiomale.it публикува първи новината.

Първо редица италиански сайтове я препечатват, а после тя излиза извън страната. В нея се разказва за италианка, която е спечелила дело в Европейския съд за правата на човека за отмяна на кръщенето на сина й, тъй като не е дала разрешение.

Според публикацията, съдът е постановил, че това е в нарушение на техните свободи и въз основа на член 3-ти от Международната конвенция за правата на детето, кръщенетата са в ущърб на интересите на децата.

Решенията на Европейския съд са обвързващи за страните-членки на съюза и оттам италианският вади заглавието, че кръщенетата стават престъпление.

След запитване  от Европейския съд категорично опровергават новината.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

Напиши коментар

Коментари