сряда, 10 фев 2016 г. 19:26 ч.

Смяна на собствеността

Турци купуват болница "Токуда"

BNews.bg

Турци купуват болница "Токуда"

Болница Токуда, Снимка: Токуда

Преди девет години, когато болницата отвори врати, инвестицията бе за над 140 млн. лева.

До два месеца турци ще купят столичната болница „Токуда“, информира BIG5. Преди девет години, когато болницата отвори врати, инвестицията бе за над 140 млн. лева.  Още тогава тя спечели наградата "Инвестиция на годината", както и престижното отличие "Сграда на годината". Година по-късно д-р Торао Токуда е удостоен с най-високото държавно отличие от президента на Р България - орден "Стара Планина І степен".

Засега не е ясно за каква сума ще се сключи сделката. От края на миналата година се знае, че лечебното заведение среща финансови затруднения заради намаляването цените на клиничните пътеки през 2015-а с около 10 на сто в сравнение с изработеното през предходната 2014-а. Само преди три месеца от Токуда съобщиха, че НЗОК не им е изплатила около 4 млн. лева за дейности, които са извършени, но се явяват „надлимитни“. Казано с други думи, това са около 4000 души, които болницата е лекувала за своя сметка. Може би това е една от основните причини за решението на д-р Торао Токуда.

МБАЛ „Токуда Болница София“ функционира както досега, обслужвайки български и чуждестранни пациенти. „На този етап собственикът на болницата не е склонен да обсъжда бъдещите си стратегии в по-голяма степен от намеренията си за продължаващ растеж и развитие на медицинската дейност на болницата“, отбелязват от лечебното заведение.

От там казват и, че Токуда е на път да защити и най-престижния и труден стандарт за качеството и безопасност на пациентите - американската акредитационна система JCI.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

  • Хасан ага - 09:30, 13 фев

    Защо, бе? Има турчин в МВР, в МО, МОН, Културата, та да няма в Токуда... ;)

  • УЖАС! - 09:17, 13 фев

    отвратително! да изпуснат японски инвеститор, за да вкарат мюсюлмански боклуци!!!!! Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!

Напиши коментар

Коментари