събота, 13 фев 2016 г. 13:37 ч.

Играят по тънката струна на изнервения и гладен народ

Бареков: Синдиците на КТБ манипулират общественото мнение

BNews.bg

Бареков: Синдиците на КТБ манипулират общественото мнение

Според него целта е "шум и фишеци" на долнопробно ниво, вместо истинско разследване на тези с големите кредити.

Темата "влогове на политици в КТБ" е поредният дим в очите на хората за това кой е истинският виновник за грабежа. Законът, по който действат синдиците, пускайки списъка с лицата на публични длъжности-вложители и спестители в КТБ, е направен нарочно калпаво от политиците в парламента. Toва заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в личната си страница във Фейсбук. Той е категоричен, че заради този закон обществото нарочно получава манипулирана или непълна информация за влоговете. Бареков констатира факта, че не се съобщават най-важните подробности: за времетраенето на влога и размера на лихвата, а само сборната сума от най-високите цифри към даден момент - между 2009 и 2014 година. Според него целта е "шум и фишеци" на долнопробно ниво, вместо истинско разследване на тези с големите кредити. Играе се по тънката струна на изнервения и гладен народ, смята евродепутатът.

Ето какво още написа Бареков по темата:

Моят случай е показателен. За целия пет годишен период аз съм имал "влог" с упоменатия от синдиците размер само за период от един месец - между 24 януари 2014 година и февруари същата година. Всъщност това не е влог, а са законно изплатените ми заплати, възнаграждения и обезщетения по петгодишния ми договор за управление с лондонския клон на Фонд "Алегро кепитъл" на две телевизии - Тв 7 и Нюз 7 в качеството ми на изпълнителен директор и член на двата борда на директорите.

Всички дължими данъци към държавата бяха изплатени незабавно и възлизаха на над половин милион лева само за 2014 година. По избор на Фонда, парите бяха преведени по сметка в КТБ. Сметката в тази банка ликвидирах напълно само два месеца по-късно през месец март. Всички доходи и сметки съм декларирал до стотинка пред Сметна палата, както повелява законът. Не съм се възползвал и не ми е предлагана преференциална лихва, а и личната ми сметка имаше свръх кратък живот в КТБ - по-малко от два месеца.

Потокът на доходите ми и техният произход са напълно ясни за прокуратурата и НАП, защото вече съм проверен от тези органи по сигнал на колегите от "Протестна мрежа". Те са прозрачни за обществеността и заради многобройните публикации в определени медии. Договорите ми за управление бяха изнесени до последната страница заедно с оригинални подписи в интернет от предишното ръководство на телевизията.
В качеството ми на свидетел по делото за КТБ с номер 92/2014, за което бях призован по медийни публикации, съм депозирал всичките си договори и декларации пред НАП в прокуратурата и следствието.

За разлика от мнозина "общественици и гласове на истината" нямам неизплатен кредит към нито една банка. Дори нямам и кредити. С една дума около мен няма новина. Искам истината за ликвидацията на КТБ най-после да излезе наяве. Но имам съмнение дали целият политико-икономически възел ще бъде разплетен докрай. Със сигурност така направени законите от този парламент хвърлят усилията на синдиците и държавните органи в напълно погрешна посока. Пред народа се раздува един празен балон и е въпрос на време енергичността на раздуващите го да спука балона от само себе си. Засега гарантиран е само сеира за народа, не и търсенето на Истината.

Целта е прозрачна. Целта е едни и същи хора да сме на топа на устата и непрекъснато в режим на обяснение. През това време важно е да минава времето във втръснали на всички лакърдии, а други тихо и кротко да осребряват оставените без надзор активи или да стоят на сянка от правосъдието.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

 • , - 11:28, 14 фев

  b.mutrata. infoobzor/archives/13156

 • наблюдателен - 10:20, 14 фев

  Вижте как камо няколко дни преди фалита на КТБ Пеефски и мама му са изтеглили стотици милиони от Ктб.

 • Дано Мичов - 10:17, 14 фев

  Барека няма кво да връща. Отрепките го знаят и затова злобеят. И дерт за него не берете.
  Ама Мутрата и Пеефски бая зор ще видят! Милиарди откраднаха та ще ги връщат до стотинка. И България ще си получи обратно поне 20 милиарда откраднати само от тия двамата.

 • Мичо Данонов - 08:34, 14 фев

  Барек , скоро ще се наложи да връщаш . Знаеш си нали? А и мандата вече минава ! Скоро!
  И не си натопи на устата - един л...о винаги е на изхода на г..а!

 • Рачо - 22:57, 13 фев

  Боко лайнарина и Право съсипаха и ограбиха КТБ.

 • . - 19:47, 13 фев

  Вижте в сайта Faktor има рубрика "Черен петък" в която има статия за банка ктб като преди това има снимка.Та, вижте снимката и какво пише на нея.

 • правителство на сделката - 17:24, 13 фев

  Май всички против един, който има 500 000 гласа на два избора. След това - просто тръгнаха да унищожават ББЦ, да иронизират и преекспонират всичко. В момента има правителство на сделката, за да работи за статуквото. Не, това не са хора, просто жал да ти стане за този народ, да го правят за подигравка за всяко едно нещо. Хайде сега, да се информира обществото накъде е заминал паричният поток от КТБ.

 • racho - 15:37, 13 фев

  LAINAR

 • ИСТИНАТА - 15:36, 13 фев

  Целта е прозрачна. Целта е едни и същи хора да сме на топа на устата и непрекъснато в режим на обяснение. През това време важно е да минава времето във втръснали на всички лакърдии, а други тихо и кротко да осребряват оставените без надзор активи или да стоят на сянка от правосъдието.

 • уПРАВЛЯВАТ НИ ЗАВЪРШЕНИ ГЛУПАЦИ - 15:35, 13 фев

  Мозъкът и задникът имат по две полукълба, но докато при втория те са само форма без съдържание, то при първия всяка полукълбо има свое съдържание и функция! Натуралистичен е примера който давам, но скоро ще разберете защо.
  Както и да се обърне палачинката в международен и вътрешнополитически смисъл спасителите на България, както сами виждате, винаги са едни и същи – Буда, Гоце и Сава. До вчера бяха американци, днес руснаци, а утре каквото си искат и колкото си поискат, само да яздят народеца и да грабят! Професионална игра на пинг понг, в която, каквото и да се случи с топчето, те винаги печелят. От цели две години по всички национални медии казвам, че охраната на българската граница веднага трябва да се поеме само от българската армия, а за това си има сериозна причина, която не е за публичното пространство.

  Вчера ОПГ ГЕРБ били измислили и предложили в парламента, че армията трябвало да пази границата, защото, видите ли, всички държави го правили!? И понеже аз продължавам да съм убеден, че ни управляват завършени глупаци, ще ви кажа нещо искрено. Не 2 милиона, а 30 милиона мигранти скоро ще бъдат на южната ни граница между които и турци, които пък ще бъдат силно примесени с бойци от Ислямска държава, готови за действия в цяла Европа. Имаше време за подготовка, но беше безвъзвратно проспано. Вече е твърде късно за обща подготовка, а кой както може така да го разбира.
  Според борисовата бандитска клика, Доган е спасител, а Местан предател! Ако обаче питате мен ще ви отговоря така. И Доган и Местан са две полукълба на един задник – форми без съдържание! Заблуда е, че са или пък са били някога нещо по-различно. И въпреки, че към мозъчните полукълба няма никаква съблазън за разлика от влечението към задниците мисля, че е време да обединим усилията си и да потърсим мозъци. Скоро сами ще се убедите, че задникът е чаровна част, но за сериозни работи не става…

  Николай Марков

Напиши коментар

Коментари