петък, 26 фев 2016 г. 11:12 ч.

Гласът на България отново се чу в Европа

EUreporter цитира коментара на Бареков за влиянието на Русия у нас

BNews.bg

EUreporter цитира коментара на Бареков за влиянието на Русия у нас

Освен коментара за изданието “New Direction, независимата медия Eureporter цитира й речта на Бареков по време на представянето на доклада.

Авторитетната европейска медия EUreporter публикува на официалния си сайт коментара на българския евродепутат Николай Бареков по темата „Влиянието на Русия в България“, който той направи за луксозното издание на фондация „New Direction”.

В своя коментар по темата Бареков подчертава, че влиянието на Русия в България се измерва с икономически и политически зависимости и дава редица примери в защита на тази теза. Той е категоричен, че огромните парични потоци, придобити от руските енергийни фирми в България, се превръщат в грантове за определени политически партии. По думите му Путин и руснаците имат много официални поддръжници в България, но това, което буди безпокойство е, че техните лобистки интереси се представляват от политически партии от целия политически спектър, които са и от правителството, и от опозиция.

BNews припомня, че в Брюксел заедно с първия председател и основател на фондацията Джефри Ван Орден, българският евродепутат Николай Бареков представи доклада за България при изключително засилен интерес.

Освен коментара за изданието “New Direction, независимата медия Eureporter цитира й речта на Бареков по време на представянето на доклада, в която той твърди, че ние сме зависими от Русия като енергийни ресурси и част от нашите партийни елити и сред управляващи и опозиция са лично зависими от Путин и бившето КГБ. Припомняйки думите на Джефри Ван Орден от времето, когато бе докладчик за България преди приемането й в ЕС, Баареков заяви, че по въпроса за Русия блатото с крокодилите в България е разделено на две - едните са за Путин, другите са против Путин.

По време на представянето Бареков констатира, че България е стратегически важна за Европа, защото днес Турция и Русия водят своята нова война на територията й.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

 • Бай Курти - 08:21, 27 фев

  Гъзът на България отново се чу в Европа .
  По недоразумение и глупост гласоподавателска се явява евродепутат

 • Калина - 07:52, 27 фев

  Така и не разбрах, защо тази комисия ще разследва намесата само на тези две страни. Настоявам да бъде включена и САЩ!

 • Краднишев - 07:35, 27 фев

  Не ни трябва газ ни от Русия, ни от Америка, ни от Азербайджан, Катар или от където и да е.Трябва ни газ само от наши находища и ще бъдем независими абсолютно от всички.А ония трол "браво барек" го знаем.

 • някой - 06:19, 27 фев

  Е не ни трябват зависимости ама и барека гледа да се продаде на някой.Браво барек.

 • минаващ - 00:35, 27 фев

  Щом такава авторитетна европейска медия цитира Бареков, значи е прав! Това е положението.

 • Коментатор - 00:33, 27 фев

  Кои са за русия ние ги знаем, и кои са за Америка също ги знаем. На нас не ни трябват никакви зависимости от никой! Прав е Бареков, трябва да имаме и друг доставчик за газ освен Русия, за да не сме зависими. А пиараджийските тролове нека си лаят. Керванът си върви. Поздравления за Бареков.

 • Критикар - 00:30, 27 фев

  Браво, Барек!Явно пак настъпа някой по мазола та пуснаха пак тъпите тролове да лаят из сайта. Само така!

 • коментар - 22:55, 26 фев

  Кои са за русия ние ги знаем, нещо друго очаквах ама не.Не казва нищо ново а само си прави PR за себе си.

 • Критик - 18:49, 26 фев

  Точен, ама говори само за едната страна. Ако е обективен ще заплюе и другата.

 • Критик - 18:47, 26 фев

  А ние си мислиме че Бареков е там да защитава интересите ни. Явно е там наистина да налапа само някой кокал въжеиграча.

Напиши коментар

Коментари