неделя, 6 мар 2016 г. 10:02 ч.

Къде е днес евроатлантизмът на Лютви?

Блогър разби Местан!!! Неудобни въпроси за свободата на словото и медийните бухалки!

BNews.bg

Блогър разби Местан!!! Неудобни въпроси за свободата на словото и медийните бухалки!

„Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря“

Известният блогър Георги Харизанов написа открито писмо до екс-лидеря на ДПС Лютви Местан и неговия сподвижник Хюсеин Хафъзов. Харизанов публикува текста на критичното си писмо в социалната мрежа, където събира купища харесвания. 

Риторичните въпроси, уличаващи Местан в крайни убеждения най-вероятно ще останат без отговори, защото бившият лидер на ДПС е известен с витиеватия си изказ, който обаче не казва нищо.

Вижте сами писмото, което публикуваме без редакторска намеса.

"Уважаеми г-н Lyutvi Ahmed Mestan,
Г-н Хюсеин Хафъзов,

С любопитство и нетърпение очакавам да чуя и видя Вашата политическа позиция относно предприетото от турското правителство поставяне под контрол на най-четения опозиционен вестник „Заман“, издаван от близки до бившия съратник на президента Ердоган – живеещият в изгнание Фетхуллах Гюлен.

Несъмнената Ви либерална, проевропейска и евроатлантическа същност би трябвало да влиза в остро противоречие с предприетите от прокуратурата в Турция и от силите на реда в Истанбул атака срещу частно издание, борещо се за една от най-важните свободи на демократичните общества – свободата на словото.

След като при преминаването през личното Ви просветление, предизвикано от настъпената руска мина, Вие сам изведнъж открихте наличието на медии бухалки, като каква медия бихте определил вестник „Заман“, и на каква мина според Вас стъпиха издателите и лично главния редактор на това издание, който беше арестуван през октомври миналата година?

Солидаризирате ли се например с председателя на Европейския Парламент, г-н Мартин Шулц, който вече изрази остро безпокойство от взимането под контрол на редакцията на вестника от страна на турското правителство, и отношението на властите в Истанбул към протестиращите няколко хиляди души?

Солидаризирате ли се с мнението на еврокомисаря по въпросите за европейска политиката за съседство и преговори за разширяване – г-н Йоханес Хан?

Как ще коментирате позицията на Белият дом, от където наричат действията на турското провителство „неприемливи“ и призовават за справедливи процеси и равно отношение пред закона? Както и че турските власти трябва да гарантират универсалните демократични ценности, залегнали в конституцията на Турция, включително свободата на словото, на събранията и на печата?

Интересът ми е чисто политически, като държа изрично да подчертая че имам дългогодишен бизнес и партньорства в Истанбул, това е любимият ми град извън България, а Турция е предпочитана дестинация от семейството ми от дълги години насам. В този смисъл нямам каквото и да било негативно отношение нито към Турция, нито към турците. Напротив.

Надявам се първо да отговорите на така поставените въпроси, и второ отговора, бих казал типично, да не съдържа ценна информация за съдържанието на вода в краставицата. Защото проповядването на ценности е нещо прекрасно, ако човек е склонен да защитава тези ценности във всеки един момент, и да заема принципна позиция независимо от конкретиката на отделните казуси и географското им разположение.

Обратното би значело саморазобличаване на поредния фалшив пророк, ръководещ се от свещения за лъжепопулистите принцип „Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря“."

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

 • елекорална единица - 00:13, 7 мар

  Пък аз си мисля,че по това - дали ще регистрират ДОСТ,може да ни светне,дали има някаква промяна в статуквото или на възловите постове са си тия,които регистрираха ДПС...

 • КЪМ ГОЧООЛУ ДОЧОЛУ И ТЯМ ПОДОБНИ - 16:08, 6 мар

  ОТ КАКВО СИ УМИРАТ ПАРТИЙЦИТЕ ОТ БСП
  НЕ СЕ ЗНАЕ,
  НО КОЙ Е И КАКВО Е ЛЮТВИ МЕСТАН
  И НЕГОВИТЕ ТУРСКО-АМЕРИКАНСКИ ИБРИКЧИИ ОТ ГЕРБ
  НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ

 • Го4о - 16:01, 6 мар

  БСП си умират от яд, че лично Местан свали от власт правителството на Орешарски, който като лалугер се промъкваше през задните входове на софийските сгради през краткия си мандат!

 • х - 15:43, 6 мар

  този проскубан местан би т/о да бъде разследван. направо си е срам и позор да се допусне регистрацията на турската партия на местан, един провален политик и турски агент.

 • ПОГЛАЖДАНЕ С ПАЧЕ ПЕРО - 10:26, 6 мар

  Туркофилът Харизанов бил погалил с паче перо неоосманиста Лютви Местан. И к'во - имало голяма врява във Фейсбук. И за какво - за наивните питания на Харизанов или за непукизма на Местан. Господ знае за какво.
  Тепърва ще берем плодовете на политическите заигравания с неоосманистката партия Дост. В никоя демократична държава не може да съществува подобна агентурна структура. Но у нас може поради тъпанарското невежесто (и проамериканско османско слагачество) на Борисов и политическитя плямпания на президентчето Плевнелиев. Срам и позор за България!!!!!!!

Напиши коментар

Коментари