понеделник, 7 мар 2016 г. 08:18 ч.

До 5 години

Ще търка ли нара в затвора Христо Мутафчиев!?

BNews.bg

Ще търка ли нара в затвора Христо Мутафчиев!?

Христо Мутафчиев отхвърли обвиненията.

До 5 години затвор грозят Христо Мутафчиев след поредения скандал в театралната гилдия, който беляза празничния уикенд, пише "Телеграф". Народният театър "Иван Вазов" въстава отново срещу председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Театралите го обвиняват, че е изнасял без позволение спектакъла "Духът на поета" в чужбина.

Както BNews писа постановката от камерната сцена на първия ни театър с режисьор Маргарита Младенова се игра на 3 март в Брюксел в Европейския парламент.

В отвореното писмо, публикувано в страницата на Народния във Фейсбук, се казва, че това и няколко други гастрола са станали "без предварителното съгласие и без надлежното уведомяване" на театъра, който е продуцент на спектакъла. Подчертава се още, че САБ не е продуцент, а е упоменат като такъв в рекламните материали, както и че не е споменато името на режисьора.

Според ръководството на Народния театър Мутафчиев не е имал никакво законово право да изнася въпросното представление.

Писмото не е подписано нито от някои отдел на институцията, нито от конкретен човек. В него още се казва, че делото на Мутафчиев е престъпление според чл. 172а, ал. 1 и ал. 3 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода до 5 години (или от една до шест години) и глоба до 5000 лв. (или от 3000 до 10 000 лв.).

Христо Мутафчиев отхвърли обвиненията и заяви, че има устни разрешения от Маргарита Младенова и от автора на пиесата Стефан Цанев. Преди заминаването за Брюксел от Народния са поискали 1000 евро от организатора на събитието, които са били платени и дори има разписка за тях.

Мутафчиев добави, че Милица Трайкова, временният директор на театъра, също е разрешила гастрола. Тъй като той и колегите му Валентин Танев и Павлин Петрунов не са пътували с декорите на Народния, той се е задоволил само с устна договорка.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

  • Джоро - 11:57, 7 мар

    Прави си каквото си иска, защото Бойко е зад гърба му.

  • петков - 10:46, 7 мар

    некадърен бандит

Напиши коментар

Коментари