вторник, 8 мар 2016 г. 14:46 ч.

Срив

Отнемат правата на Шарапова

BNews.bg

Отнемат правата на Шарапова

Шарапова прие установеното наличие на мелдоний в нейната проба, взета на 26 януари.

Правата на Мария Шарапова ще бъдат отнети, считано от 12 март, обяви Антидопинговата програма в тениса (TADP) в изявление, последвало пресконференцията на руската топ тенисистка.

Припомняме, че Шарапова обяви, че е дала положителна проба за допинг по време на Откритото първенство на Австралия през януари.

По думите ѝ, тя не е знаела, че лекарство, предписвано от семейния лекар в продължение на 10 години има същата субстанция като влязлата в забранителния списък на Световната антидопингова агенция (WADA) на 1 януари 2016 г.

TADP потвърждава следното в изявлението си:

- На 26 януари 2016 година госпожица Шарапова даде проба за допинг във връзка с участието в Откритото първенство на Австралия през 2016 г.

- Тази проба беше анализирана от акредитирана лаборатория на Световната антидопингова агенция (WADA), която я върна с положителен резултат за мелдоний, което е забранена субстанция според кодекса на WADA, затова е забранена и от TADP.

- В съответствие с член 8.1.1., госпожица Шарапова беше обвинена на 2 март за нарушаване на антидопинговите правила.

- Госпожица Шарапова прие установеното наличие на мелдоний в нейната проба, взета на 26 януари.

- Правата на госпожица Шарапова ще бъдат временно спрени. Наказанието влиза в сила на 12 март и ще продължи до разрешаването на случая.

След обявяването на новината за положителната допинг проба на Шарапова Nike прекратиха договора си с тенинистката.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

Напиши коментар

Коментари