сряда, 9 мар 2016 г. 13:31 ч.

Право в целта

БЕЗПОЩАДЕН УДАР от бивш здравен министър: Капацитетът на Москов е нулев!

BNews.bg

БЕЗПОЩАДЕН УДАР от бивш здравен министър: Капацитетът на Москов е нулев!

Няма идея на министър Москов, която да е получила одобрение и която да е била синхронна не само с усещането на хората за подобряване нещата в здравеопазването, но и със закона.

"С отмяната на здравната реформа Конституционният съд потвърди, че капацитетът на ресорния министър Петър Москов в сферата на здравеопазването е нулев. Разделянето на заболяванията, за лечението на които здравната каса заплаща, в пакети, е убийствено. Това е сегрегация на коректните платци на здравни вноски на социално значими и социално незначими хора".

Коментарът направи пред Дарик основателят и първи управител на Националната здравна каса, както и бивш здравен министър, д-р Илко Семерджиев.

Както писа BNews, Конституционният съд обяви за противоконституционна разпоредбата на Москов заболяванията да се разделят в пакети.

По думите на Семерджиев обаче в поведението на здравния министър имало ясно открояващо се качество - той не се съобразявал с никого и с нищо.

"Няма идея на министър Москов, която да е получила одобрение и която да е била синхронна не само с усещането на хората за подобряване нещата в здравеопазването, но и със закона. Когато изпълнителната власт се опитва да прокарва закони, които са в разрез с Конституцията или административните правила в страната, се получава това, което се получи вчера в Конституционния съд", добави Семерджиев.

"В неговия маниер вече имаме едно ясно открояващо се качество - не се съобразява с нищо и с никого. Нямам съмнение, че налудните идеи, които прокарва в здравеопазването, ще продължи под една или друга форма да ги прокарва. Разделянето на пакетите е убийствено. Това е сегрегация на коректните платци на здравноосигурителни вноски по принципа социално значими и незнаими хора, това е абсурдно", добави той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

 • маче - 20:35, 9 мар

  Москов пак се омаскари...

 • УАУ - 14:16, 9 мар

  Този смотаняк семерджиев май се изказа неподготвен !

 • луд - 13:52, 9 мар

  И тази реформа май отиде ,,у ряката,,...

 • НАПа Мургинална - 13:43, 9 мар

  Важнорно е банковата му с/ка с колко нули е! ;)

Напиши коментар

Коментари