четвъртък, 10 мар 2016 г. 11:53 ч.

Добре подредени карти

БИЗНЕС: Имигранти плащат на пенсионери! Вижте схемата!

BNews.bg

БИЗНЕС: Имигранти плащат на пенсионери! Вижте схемата!

Имигрантите, които не са от страни-членки на Европейския съюз, плащат достатъчно социални осигуровки за финансирането на пенсиите на 600 000 пенсионирани италианци

Имигрантите в Италия, които не са от страни-членки на Европейския съюз, плащат достатъчно социални осигуровки за финансирането на пенсиите на 600 000 пенсионирани италианци. Това показва изследване в момент на спорове относно разходите за справяне с вълната от новопристигнали в страната, съобщава The Local.

Имигрантите от държави, които не са от страни-членки на Европейския съюз, също така основават близо една от всеки пет новорегистрирани фирми в Италия. Това сочат данни в подготвения от държавната администрация „Правен годишник 2015“. Данните са събрани от един от авторите на документа, Роберто Гарофоли – магистрат, понастоящем началник на кабинета на финансовия министър Пиер Карло Падоан.

Използвайки данните на министерството, Гарофоли изчислява, че имигрантите от страни извън Европейския съюз са внесли около осем милиарда евро в социалната хазна на Италия през 2014 година, но са получили от там само три милиарда под формата на пенсии и други помощи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

Напиши коментар

Коментари