четвъртък, 10 мар 2016 г. 11:36 ч.

Бизнес

Офис парк Пловдив ще отвори врати през октомври тази година

BNews.bg

Офис парк Пловдив ще отвори врати през октомври тази година

Това е изключително важна от стратегическа гледна точка инвестиция.

Нова, ултрамодерна офис сграда в град Пловдив ще посрещне своите наематели тази есен. Инвеститорът Галакси Инвестмънт Груп приключва работата по проекта Офис парк Пловдив. Очаква се до месец октомври тази година първите фирми - наематели да се настанят. В момента сградата се завършва, като се работи по довършителните работи и изискванията на наемателите за оформлението на вътрешната пространство. „Офис парк Пловдив е изключително важна от стратегическа гледна точка инвестиция“, коментира управителят на компанията Константин Бояджиев. Според него, проектът ще направи по-ефективна работата на много компании, които навлизат или вече работят в Пловдив и се развиват в областта на аутсорсинг и IT индустрията. От компанията – създател на проекта Галакси Инвестмънт Груп вярват, че това капиталовложение ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места.

Първата копка на офис парка беше направена през месец март миналата година, като в момента, една година след старта на строежа повечето площи в сградата вече са заети от бъдещи наематели. 7 – етажната сграда ще предлага голямо форматни офиси, отговарящи на най-високите изисквания на наемателите и европейските стандарти за качество. Проектът ще бъде с комуникативна локация, отворени офис пространства и подземни паркоместа в озеленена градска среда.

Превръщането на Пловдив в регионален хъб за IT и аутсорсинг индустрията е цел номер едно за бизнеса в града. Инвеститорите от високотехнологичните компании са привлечени от квалифицираните кадри и университетския профил на града, както и от добрите условия за правене на бизнес в Пловдив. Всичко това раздвижи пазара на офис площи. Проектът на Галакси Инвестмънт Груп, Офис Парк Пловдив отговаря на всички изисквания на високотехнологичните компании и предлага гъвкави схеми за оформяне на офисното пространство. Новата офис сграда ще направи Пловдив още по – привлекателно място за инвеститорите.

Галакси Инвестмънт Груп стопанисва и проекта Роял Сити Бизнес Парк, в който наематели са първите Софика и Scalefocus, едни от водещите български аутсорсинг компании, отворили офиси в Пловдив. Компанията има добри партньорски взаимоотношения с почти всички големи компании от сектора, в който се очаква да бъдат разкрити нови 5000 работни места в следващата една година.

Потенциалът на България като предпочитано място за развитие на аутсорсинг индустрията е разпознат от инвеститорите, категорични са експертите, а Пловдив е предпочитана дестинация. Доказателство за това е и факта, че в града вече са отворили офиси много утвърдени на международната сцена компании като Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Sibiz, Programista, Sofica Group, SBTech, Reward Gateway, а наскоро и на Speedflow.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

Напиши коментар

Коментари