сряда, 9 мар 2016 г. 11:41 ч.

Нямало проблем за пациентите

Москов като попарен: Решенията на съда се изпълняват, не се коментират!

BNews.bg

Москов като попарен: Решенията на съда се изпълняват, не се коментират!

Според Москов от решението на Конституционния съд не произтича проблем нито за здравната система, нито за пациентите.

Решенията на съда не се коментират, те се изпълняват. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Петър Москов.

Както писа BNews, Конституционния съд определи, че разделянето на здравния пакет на основен и допълнителен за противоконституционно.

"Това, което мога да коментирам е смисълът и целите в разделянето на пакетите в Закона за здравеопазването. Това е и продължава да бъде нужната законова стъпка - нужното законово действие, за да се гарантира на българските граждани, че Националната здравно осигурителна каса ще заплаща пълноценно лечението им без да има нужда те да доплащат“, заяви Москов, цитиран от Фокус.

„Тоест да гарантира това, че ако вие сте здравноосигурен навременно и безплатно ще получите нужния обем лечение, независимо от това дали имате възможността да доплатите лечението, което към този момента Касата не плаща. Това е смисълът на разделението на пакетите и от тази гледна точка той не е проблем, не е и предмет на решението на съда“, допълни той. Според Москов от решението на Конституционния съд не произтича проблем нито за здравната система, нито за пациентите.

Припомняме, че депутатите в НС призоваха Москов да си подаде оставката.

Коментари

  • Айдукат Маркофски - 13:45, 9 мар

    Не си прав, Петре! Коментират се и така се оправят съдебните грешки... ;)

  • Ясен - 13:28, 9 мар

    Лекарската и фармацефтичната мафия са по-силни от правителството.

  • alf - 11:51, 9 мар

    И СЕГА КВО ПРАВИМ?

Напиши коментар

Коментари