сряда, 9 мар 2016 г. 15:25 ч.

Призракът на "султан" Ердоган броди из Европа и България

Бареков за споразумението с Турция: Плащаме на разбойниците да ни пазят

BNews.bg

Бареков за споразумението с Турция: Плащаме на разбойниците да ни пазят

Ще ги насърчим да газят демокрацията.

"Вместо да защитим нашите външни граници, ние си плащаме на разбойниците да ни пазят и ще ги насърчим да газят демокрацията. Това каза евродепутатът от ЕКР Николай Бареков в дебат за срещата на върха ЕС-Турция относно бежанската криза, която се проведе в Брюксел на 7 март.

В Страсбург тази сутрин евродепутатите разискваха предложенията за намаляване на притока на нелегални имигранти към Европа, очакванията за следващата среща на върха на 17-18 март и споделиха вижданията си относно подготвяното споразумение с Турция.

"Сделката с Турция е убийствено лоша сделка - ние ги лъжем, че ще ги приемем в Европейския съюз, те ни лъжат, че ще спрат имигрантите", подчерта българският евродепутат. "Няма никакъв шанс тоталитарният режим на Ердоган да стане част от Европа. Турция е в Азия, не в Европа. Ислямът не е част от европейската култура, от европейския континент", категоричен е Бареков и като бивш журналист попита защо никой от европейските лидери не каза в очите на Давутоглу, че бруталната атака срещу вестник "Заман" е престъпление срещу човечеството.

По думите му "призракът на "Султан" Ердоган броди из Европа и в други полутоталитарни европейски държави, като България и Унгария".

"Слабият и безпомощен Европейски съюз превърна Ердоган от създател на проблема "Ислямска държава" в наш спасител", заяви Бареков и предупреди, че "грешката на г-жа Меркел ще струва скъпо не само като пари".

В пленарния дебат участваха министър Жанин Хенис-Пласхарт от холандското председателство на Съвета и заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис.

Коментари

  • Да!!! - 19:04, 9 мар

    "Сделката с Турция е убийствено лоша сделка - ние ги лъжем, че ще ги приемем в Европейския съюз, те ни лъжат, че ще спрат имигрантите"

  • българин - 19:03, 9 мар

    Вместо да защитим нашите външни граници, ние си плащаме на разбойниците да ни пазят и ще ги насърчим да газят демокрацията.

  • чистата истина!!! - 19:03, 9 мар

    "Слабият и безпомощен Европейски съюз превърна Ерд-оган от създател на проблема "Ислямска държава" в наш спасител

Напиши коментар

Коментари